Υπηρεσίες

Ατομικές συνεδρίες

Μαζί θα χτίσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης και με γνώμονα τις ανάγκες σας θα φτιάξουμε ένα πλάνο συνεργασίας για να πετύχουμε τους στόχους σας και να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που σας προβληματίζουν. Θα αντιμετωπίσουμε μεθοδικά και με τον ρυθμό που ταιριάζει σε εσάς οτιδήποτε σας απασχολεί. Ζητήματα όπως αντιμετώπιση άγχους, διαχείριση θυμού, διαζυγίου ή χωρισμού, πένθους, απώλειας, ρύθμιση βάρους και εργασιακές αλλαγές μπορούν να γίνουν το πεδίο στο οποίο θα δουλέψουμε και θα βελτιώσουμε τη ζωή σας!

Θεραπεία Οικογενείας / Συμβουλευτική γονέων

Ο ρόλος του γονέα είναι ο σημαντικότερος που καλούμαστε να παίξουμε στη ζωή μας. Είναι πολύ σπουδαίο λοιπόν να μπορούμε να τον απολαύσουμε και να μην αφήνουμε τα μικρά καθημερινά εμπόδια να κλέβουν από την ευτυχία του να είναι κανείς γονιός. Μαζί θα αντιμετωπίσουμε θέματα σχετικά με τη διαχείριση του χρόνου μέσα στην οικογένεια και την βελτίωση της επικοινωνίας. Θα δούμε πώς η ανάπτυξη της δικής μας αυτοεκτίμησης οδηγεί στην ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης των παιδιών μας. Θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τη συμπεριφορά των παιδιών και να είμαστε δίπλα τους με ουσία χωρίς να τους φορτώνουμε τα βάρη που κουβαλάμε εμείς από την δική μας πατρική οικογένεια. Αντλώντας εργαλεία και τεχνικές από τα έξι μοντέλα οικογενειακής θεραπείας στα οποία έχω εξειδικευτεί, θα θέσουμε το θεραπευτικό στόχο και θα δουλέψουμε για την επίτευξη του, ανάλογα με το ζήτημα που απασχολεί την οικογένεια. Τελικός σκοπός είναι πάντα το καλό της οικογένειας και του κάθε μέλους χωριστά.

 

Θεραπεία Ζεύγους / Συμβουλευτική σε ζητήματα σχέσεων

Στους λόγους για τους οποίους ένα ζευγάρι μπορεί να προσέλθει για θεραπεία περιλαμβάνονται οι συνεχείς διενέξεις μεταξύ τους, τα προβλήματα στην επικοινωνία, η έλλειψη εγγύτητας, η απουσία ικανοποίησης του ενός από τον άλλο και τα προβλήματα που σχετίζονται με το σεξ. Επίσης, στην κλινική πράξη είναι αρκετά συνηθισμένο κάποιος από τους δύο συντρόφους να φέρει ως κύριο θεραπευτικό αίτημα συμπτώματα άγχους ή κατάθλιψης, ενώ το υποκείμενο πρόβλημα να αφορά τη σχέση του ζευγαριού. Η θεραπεία ζεύγους αναφέρεται σε ένα ευρύ φάσμα θεραπευτικών παρεμβάσεων που επιχειρούν να τροποποιήσουν τη σχέση των συντρόφων με στόχο την ενίσχυση της ικανοποίησης από τη σχέση και την αύξηση της λειτουργικότητάς της. Στη θεραπεία ζεύγους ως ασθενής θεωρείται η σχέση και όχι οι μεμονωμένοι σύντροφοι. Αυτό συνεπάγεται ότι δύο υγιείς σύντροφοι μπορεί να συνάψουν μία δυσλειτουργική σχέση. Στις θεραπευτικές συνεδρίες μας χρησιμοποιούμε το πρόγραμμα PAIRS (Practical Application of Intimate Relationship Skills), ένα αναλυτικό θεραπευτικό πρόγραμμα για ζευγάρια με στόχο την εκμάθηση δεξιοτήτων που στοχεύουν στην αύξηση της ικανοποίησης από τη σχέση και την ανάπτυξη της προσωπικότητας των συντρόφων. Επιπλέον για τους singles, μπορούμε να εργαστούμε σε ζητήματα που αφορούν την σχέση σου με τους άλλους, την επικοινωνία, την κοινωνικοποίηση, την δυσκολία στη σύναψη σχέσης και από που πηγάζει και την επιλογή του κατάλληλου συντρόφου. Ανάλογα με τις ανάγκες σου, θα δουλέψουμε μεθοδικά με σκοπό να αφουγκραστείς τις πραγματικές σου ανάγκες, να εξελιχθείς συναισθηματικά αλλά και να ενισχύσεις την αυτοπεποίθηση σου.

Συμβουλευτική παιδιών - εφήβων / Επαγγελματικός προσανατολισμός / Οργάνωση μελέτης

Η ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας του παιδιού και η προσωπική του ενδυνάμωση είναι ίσως το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στα παιδιά μας. Μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί να νιώθει καλύτερα και να απαλλαγεί από τις δυσκολίες που του αλλοιώνουν την καθημερινότητα του. Το επίμονο άγχος, η μελαγχολία, η δυσκολία συγκέντρωσης, η αίσθηση του ανικανοποίητου αλλά και ο εθισμός στο διαδίκτυο μπορούν να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά με τις συνεδρίες μας. Επιπλέον, διαθέτουμε τα κατάλληλα γνωστικά εργαλεία ώστε να καθοδηγήσουμε το παιδί στην επιλογή της επαγγελματικής κατεύθυνσης που του ταιριάζει. Τέλος το γραφείο μας προσφέρει ολοκληρωμένα προγράμματα οργάνωσης μελέτης. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις μαθητών ή φοιτητών που δυσκολεύονται με το καθημερινό διάβασμα και αντιμετωπίζουν τις εργασίες ως καταναγκαστικό έργο. Πολλές φορές, φοιτητές χάνουν τα εξάμηνα τους ενώ έχουν καταβάλει τη μέγιστη προσπάθεια τους αλλά χωρίς σωστό συντονισμό. Η οργάνωση μελέτης αφορά όλους τους µαθητές, από το δηµοτικό σχολείο έως και την τριτοβάθµια, ακόµη, εκπαίδευση και είναι το κατάλληλο εργαλείο για να κάνει τη μελέτη αποτελεσματικότερη. Στις συνεδρίες μας χρησιμοποιούμε συγκεκριμένες και εύχρηστες τεχνικές ώστε ο μαθητής / φοιτητής να μάθει να δουλεύει και να μελετά μεθοδικά. Η μέθοδος της χαρτογράφησης και της ακροστιχίδας είναι κατάλληλες για τις μικρότερες τάξεις ενώ για τις μεγαλύτερες η μέθοδος των σημειώσεων και των σχεδιαγραμμάτων είναι οι πιο αποτελεσματικές.

ADHD Coaching / Ατομική καθοδήγηση συμβουλευτική ατόμων με ΔΕΠΥ

Το ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής / Υπερκινητικότητα) αφορά όχι μόνο μαθητές και φοιτητές αλλά και ανθρώπους όλων των ηλικιών που παρουσιάζουν συμπτώματα της, με κυρίαρχο τη δυσκολία συγκέντρωσης. Το ατομικό coaching μπορεί να γίνει ευεργετικό σε όλους τους τομείς της ζωής. Μαζί θα θέσουμε στόχους και θα ορίσουμε τη μέθοδο που σου ταιριάζει για να τους πετύχεις. Το σημαντικό είναι ότι θα σου παρέχουμε τις τεχνικές ώστε να αντιμετωπίσεις τα καθημερινά προβλήματα όπως την αναβλητικότητα, την έλλειψη οργάνωσης και την αντιμετώπιση περισπασμών. Και όντως τα αποτελέσματα μπορούν να γίνουν εντυπωσιακά σε τομείς της ζωής όπως οι σπουδές, η διαχείριση των οικονομικών σου, οι οικογενειακές και φιλικές σχέσεις και η εργασιακή απόδοση. 

Διαδικτυακές Συνεδρίες

Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται είτε δια ζώσης σε ένα από τα γραφεία μου ή απομακρυσμένα μέσω διαδικτύου

Αναστασία Α. Δανάλη
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Msc

Γραφείο Άνοιξης
Λ. Μαραθώνος 50, 14569, Άνοιξη

Γραφείο Βαρυμπόμπης
Χλόης 6, 13677, Βαρυμπόμπη

Τ. 210 8169 303
K. 6946 922 003

anastasia.danali@hotmail.com