Καθημερινή λίστα εργασιών: το πολύτιμο εργαλείο των ατόμων με ΔΕΠΥ

Όπως και η ίδια η ονομασία της δηλώνει, η καθημερινή λίστα εργασιών είναι στην ουσία το σημειωματάριο με τις υποχρεώσεις μας και όσο πιο λεπτομερές είναι τόσο μειώνεται ο κίνδυνος να ξεχάσουμε κάτι σημαντικό.

Για τους φοιτητές ή εργαζόμενους με ΔΕΠΥ, κάτι τέτοιο μπορεί να φανεί υψίστης σημασίας!

Αν υποφέρετε από αναβλητικότητα, από δυσκολία να οργανώσετε τη μέρα σας, από ταλαιπωρία να ολοκληρώσετε την εργασία που σας έχει ανατεθεί, τότε δοκιμάστε να βοηθήσετε τον εαυτό σας με αυτή τη λίστα!

Μην την αμελείτε! Αν είναι δυνατόν ετοιμάστε την από βραδύς! Και με το που φτάσετε στη δουλειά σας, η πρώτη σας φροντίδα να είναι να την ελέγξετε και να την ενημερώσετε!

Με την απλή μέθοδο του τικαρίσματος ή της διαγράμμισης, βγάλτε από το νου σας όσες ολοκληρώθηκαν και συμπληρώστε όσες προκύπτουν στη διάρκεια της μέρας.

Θα χρειαστούν μονάχα δέκα λεπτά την ημέρα για να φτιάξετε αυτή τη λίστα! Όσο την ετοιμάζετε, βάλτε και αρίθμηση και μάλιστα θα ήταν ευεργετικό να βάλετε και σειρά προτεραιότητας. Προσπαθήστε να είστε ρεαλιστές και να ζητάτε από τον εαυτό σας εργασίες που μπορεί να φέρει σε πέρας. Βάλτε και το χρόνο που διαθέτετε για κάθε μία από αυτές τις δραστηριότητες και ιδού! Ένας προσωπικός σας γραμματέας μόλις δημιουργήθηκε και είστε εσείς ο ίδιος!

Προτείνω στη λίστα αυτή να μην έχετε πάνω από πέντε διαφορετικές υποχρεώσεις. Όσο μειώνουμε την απαίτηση από τον εαυτό μας, τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχουμε να μην μας απογοητεύσουμε. Αν σας μείνει χρόνος και ολοκληρώσετε τις εργασίες σας τότε μπορείτε να προσθέσετε κι άλλες. Μην ξεκινήσετε όμως τη μέρα σας με μια χαοτική και αγχωτική λίστα εκατό πραγμάτων. Όπως έχουμε ξαναπεί, βήμα βήμα τη φορά. Οι μεγάλες αλλαγές έρχονται μέσα από μικρά αλλά μεθοδικά βήματα! Μην ξεχνάτε να είστε διακείμενοι με φροντίδα και κατανόηση για τον εαυτό! Στο τέλος της ημε΄ρας πείτε του κι ένα μπράβο για όλα αυτά που κατάφερε και σήμερα!