Τα 5 βήματα για να ηρεμήσω τον εαυτό μου!

Relax Relaxation Rest Chill Peace Vacation Life Concept

Πολύ συχνά κατά τη διάρκεια μιας κουραστικής και απαιτητικής ημέρας νιώθουμε να χάνουμε τον έλεγχο και αφήνουμε το άγχος να μας καταβάλλει. Ταχυπαλμίες, ζαλάδες, πόνος στο στομάχι και την κοιλιά είναι μόνο μερικές από τις ενδείξεις πως πρέπει να κάνουμε μια μικρή παύση και να ξανακερδίσουμε τον έλεγχο του σώματος και του μυαλού μας. Πέντε μικρά βήματα λοιπόν που θα μας ξαναχαρίσουν την ηρεμία μας:

  1. Αποκτήστε τον έλεγχο της αναπνοής σας. Όταν είμαστε πολύ στρεσαρισμένοι αναπνέουμε γρήγορα και ρηχά ή άλλες φορές κρατάμε την αναπνοή μας. Προσπαθήστε να πάρετε λίγο χρόνο για να καθίσετε αναπαυτικά και να πάρετε μερικές βαθιές ανάσες. Αφεθείτε σε μερικές βαθιές εισπνοές και εκπνοές. Τη δύναμη της σωστής αναπνοής μόνο όταν την εφαρμόσουμε θα την καταλάβουμε.
  2. Βρείτε τις περιοχές της μυϊκής έντασης στο πρόσωπο ή το σώμα σας. Εγώ για παράδειγμα όταν έχω πολλή ένταση συνοφρυώνομαι. Το πρώτο βήμα που κάνω όταν το συνειδητοποιώ, είναι ένα ελαφρύ μασάζ στο μέτωπο μου μέχρι να χαλαρώσει. Κάντε το ίδιο και εσείς! Τεντώστε τα χέρια ή τα πόδια σας και εστιάστε ιδιαίτερα στο πηγούνι και το μέτωπο. Όταν ολοκληρώσετε αυτή τη διαδικασία θα είστε ήδη πιο ήρεμοι!
  3. Αφήστε την ένταση να βγει από κάθε μυϊκή ομάδα και αισθανθείτε το βάρος της. Αφήστε τα χέρια σας να πέσουν βαριά, κάντε το ίδιο με τα πόδια αλλά και με το κεφάλι σας.
  4. Επαναφέρετε τα μέλη του σώματος σας στην αρχική τους θέση και προσπαθήστε να νιώσετε τη ζεστασιά των πλέον πιο χαλαρών μυών σας.
  5. Τέλος, εστιάστε την προσοχή σας σε μία χαλαρωτική οπτική εικόνα. Δοκιμάστε να φανταστείτε ένα πολύ ανακουφιστικό μέρος, όπως ένα δάσος ή μία παραλία. Οραματιστείτε αυτό το μέρος όσο πιο ζωντανά μπορείτε και αναπνεύστε ήρεμα.

Η διαδικασία αυτή κρατάει μόλις λίγα λεπτά όμως τα αποτελέσματα της θα διαρκέσουν για το υπόλοιπο της μέρας! Δοκιμάστε το και θα ωφεληθείτε ή θα με θυμηθείτε!